Baktérium mentes felületek!

A Nanobase bevonatrendszere biocid anyagokat nem tartalmaz és nem tartozik a biocid termékek forgalmazásáról és felhasználásáról szóló 528/2012/EU rendelet hatálya alá.

MRSA, a leggyakoribb kórházi fertőzés

A kórházi higiénia egy ideje az egészségpolitika és a közvélemény érdeklődésének középpontjában áll. Különösen az úgynevezett multirezisztens kórokozók, elsősorban a leggyakrabban kimutatott methiccillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium adnak okot általános aggodalomra. A világ legtöbb országában az MRSA okozza a leggyakrabban a kórházi fertőzéseket, amelyek hasmenéssel, lázzal, hashártyagyulladással, kiszáradással és egyéb súlyos következményekkel járhatnak.

Az utóbbi négy évben háromszorosára növekedett a kórházi járványok száma

Európában évente 25 ezer ember hal meg olyan bakteriális fertőzések következtében, amelyek nem kezelhetők forgalomban lévő antibiotikumokkal, hiszen éppen a túlzott antibiotikum használat miatt alakulnak ki. Viszont bizonyos esetekben – transzplantáció, műtétek, kemoterápia – elengedhetetlen e szerek használata. Kockázatot jelent egyrészt a betegek legyengült immunrendszere, másrészt a kórház jellegzetes mikroflórája, melyben a kórokozók állandóan jelen vannak. Kezelések, műtétek, a modern diagnosztikai eszközök egy része is kedvez a különféle fertőzések kialakulásában.

Hogyan lehet visszaszorítani?

Ismert tény, hogy a baktériumok még a steril felületen is több héten át életképesek maradnak. Tehát a steril környezet önmagában távolról sem elégséges a multirezisztens kórokozók elpusztításához. Nem egyszerű takarításról van szó, hanem fertőtlenítő jellegűről, ami nem csak látható tisztaságot jelent, hanem mikrobiológiait is.

Ezzel ellentétben a Nanobase fotokatalítikus bevonattal kezelt felület a multirezisztens baktériumok problémáját különösen hatékonyan és megbízhatóan szünteti meg.

Így lehet baktérium mentes a felület!

A bevonat működése a fotokatalízis elvén alapul, baktérium mentes felületet eredményez. Természetes vagy mesterséges fény hatására a  vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók a nanotechnológiás szerrel kezelt felülettel érintkezve szétbomlanak. NB2236 fotokatalítikus bevonatunk kiválóan alkalmas mindenfajta kórokozó megtelepedésének megelőzésére, Megelőző hatása az orvosi eszközök, a ruházat vagy a berendezés felületén is működésbe lép.Fotokatalítikus bevonatunk olyan területeken is alkalmazható, ahol alig van, vagy egyáltalán nincs fény. Így a bevonat nem csak baktériumok és vírusok elleni aktív védelemre, hanem mikrobaölő maszkok, ruházat és szűrők ipari előállítására is alkalmasak.

Fotokatalítikus bevonat alkalmazása

A Nanobase fotokatalítikus bevonat felhordása HVLP-szórásos eljárással történik. A jól bevált alacsony nyomású szórásos technikával nagyon tiszta bevonat készíthető a helyiség mennyezetén és falain csekély anyagveszteség mellett, anélkül hogy a berendezési tárgyakat ki kellene hordani a szobából vagy kórteremből.
A kész bevonat színtelen és szagtalan, ezért senkit sem zavar. Mivel a rétegvastagság csekély (kevesebb, mint 0.4 mikron), a száradás pedig nagyon gyors, a helyiségek igen rövid idő múlva ismét használhatóak, így elkerülhetők a járulékos költségek. Egy délelőtt vagy délután alatt higiénikussá teheti a várótermet, a lakást vagy a rendelőt.

Bevonatunk verhetetlen tulajdonságai:

 • abszolút biztonságosan alkalmazható
 • színtelen, szagtalan
 • hosszabb üzemszünetekre nincs szükség a felvitelekor
 • a bevonat a falakra és a mennyezetre egyszerűen felhordható
 • jutányos ár, a rövid felhordási és száradási idő miatt
 • 3 év garancia
 • költségmegtakarítás a fotokatalítikus öntisztulás révén

Termékről bővebben olvashat itt!

Tanúsítványok és biztonság

A Nanobase fotokatalítikus bevonat biztonságos, rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal, emberre és a környezetre veszélytelen. Termékeink alapjául szolgáló titándioxidot (TiO2) már sok éve használják fehér pigmentként a festékgyártásban, a kozmetikában és az élelmiszeriparban is. Magyarországon a titándioxid saját E-számmal is rendelkezik (E-171), élelmiszerként is engedélyezve van.

Termékeink hatását elismert ellenőrző független laboratóriumok és egyetemek is igazolják, és certificattal látták el:

 • Quality-Labs Nürnberg
 • Leibniz Universitat Hannover
 • BSL Bioservice Scienfic Laboretories GmbH München
 • Magyarországon bevizsgált termék:Országos Epidemiológiai Központ által.
 • EN1276, EN1650 szabvány szerint

 

Felhasználási területek

 • Kórházak, rendelőintézetek
 • Szociális intézmények, közösségi helyiségek
 • Élelmiszeripari területek, húsfeldolgozók
 • Ipari konyhák, vendéglátóegységek
 • Szállodák
 • Gyógy- és wellness fürdők
 • valamint minden olyan terület, ahol elsődleges szempont a napi higiénia és az egészség

 

Letölthető katalógus itt!

 

Akciós termékünk
NB2209 beltéri légtisz-
tító
Asztma és allergia ellen!
30%
Újdonság!
Nanotech-
nológiás csomag autók kezelésére!
Bevezető ár: 39.000 Ft
20%
Akciós termékünk
NB1206 100ml autóüveg bevonat
2 gépjármű teljes üvegfelületére!
10%
Betöltés...