Aktív nanotechnológia

A nanotechnológia a XXl. század egyik legfontosabb  technológiája, amely egyre több területen a mindennapok részévé válik. A nanotechnológia olyan részecskékkel foglalkozik, amelyek mérete csak néhány nanométernyi. (Egy nanométer a méter egymilliárdod részének felel meg). A nanorészecskék és nanostruktúrák csak néhány atomból vagy molekulából állnak és olyan fizikai vagy kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nagymértékben eltérnek az eddig ismert felületi tulajdonságoktól. A nanotermékek mára meglehetősen elterjedtek. Például adalékanyagokként új tulajdonságokkal ruháznak fel festékeket és kozmetikumokat. Olyan bevonatokban is használják őket, amelyek szennyeződéstaszító, öntisztuló, sőt fertőtlenítő hatással is rendelkeznek.

Aktív nanotechnológiás termékeink fő alkotórésze a nanoméretű titán-dioxid. Ezek a bevonatok hidrofil (vízkedvelő) tulajdonságúvá teszik a felületeket: ezeken nem képződnek cseppek, a folyadék vékony filmréteget alkot. A vízkedvelő tulajdonságot a megvilágítás hatására jelentkező fotokatalitikus hatás eredményezi. A fotokatalitikus titán-dioxid bevonat fény hatására szuper-hidrofil tulajdonságúvá válik. Az ilyen felület előnye, hogy a bevonat maga is tisztítószerként működik: a felületről az esővíz lemossa a szennyeződést. Ezáltal a felület öntisztulóvá válik. Mivel a víz a felületen vékony filmet képez, esőben a kezelt üvegen nem maradnak cseppek, így az lényegesen átlátszóbb, mint a kezeletlen üvegfelület. Ha a hőmérséklet emelkedik, a vékony vízfilm párologni kezd, ez például az épület hűtését is segíti. Ez környezetkímélő és energiamegtakarítást is jelent.  A fotokatalitikus titán-dioxidot adalékanyagként a kozmetikai iparban (UV-gátlóként), illetve egyre nagyobb mértékben az öntisztuló építőanyagok gyártásában is használják.

A fotokatalitikus bevonatoknak a következő előnyei vannak:

  • könnyen felhordható
  • bel-és kültéren is hosszú ideig kifejti felülettisztító,fertőtlenítő hatását
  • a kezelt felület élettartama meghosszabbodik
  • a bevonat láthatatlan, megőrzi a felület tisztaságát és fényét
  • hatékony UV-védelmet biztosít
  • oldószermentes, ezáltal semleges szagú
  • élelmiszerbarát, nem környezet-és egészségkárosító
  • nem jelent egészségügyi kockázatot

A speciális fotokatalitikus titán-dioxid bevonat bizonyítottan képes a vírusok, baktériumok és penészgombák elpusztítására, illetve az levegőben szálló illékony szerves vegyületek koncentrációjának jelentős mértékű csökkentésére.

Az alábbi link listában láthatja az aktív termékeinket. Ha ezen linkek valamelyikére kattint, a kiválasztott termék oldalára fog kerülni.

Aktív Titán-dioxid termékeink

Az aktív nanobase bevonatokat bevizsgálta és tanúsítványával ellátta:

     Quality-Labs, Nürnberg            Leibniz Universitat, Hannover         BSL Bioservice, München

                                    

 

Akciós termékünk
NB2209 beltéri légtisz-
tító
Asztma és allergia ellen!
30%
Újdonság!
Nanotech-
nológiás csomag autók kezelésére!
Bevezető ár: 39.000 Ft
20%
Akciós termékünk
NB1206 100ml autóüveg bevonat
2 gépjármű teljes üvegfelületére!
10%
Betöltés...