Gyerekszobai harcok az asztma ellen

Mindenki arra vágyik, hogy boldog, egészséges gyermeke legyen. A gondtalanság azonban nem jár alanyi jogon: a gyermeki szervezet különösen érzékeny. Rengeteg betegségről hallunk, melyek megkeserítik mind a gyermek, mind szülei életét, ilyen az asztma, mely könnyen krónikussá válhat. Nincs szomorúbb, mint azt látni, hogy egy ember életét már gyermekkora óta megnehezíti egy betegség, pedig van segítség is.

Az asztma kialakulása a fertőző gyerekszobában

Olyan problémákért, mint az asztma, nagyban felelős a nem megfelelő környezet, légtisztítás hiánya, nem higiénikus élettér. A szennyeződéseknek se szeri se száma: a por, a dohányfüst, baktériumok és gombák, pára, háziállatok szőre mind-mind elősegítik az asztma kialakulását.
A súlyos igazság pedig az, hogy amilyen könnyű ezeket a betegségeket elkapni, annál nehezebb tőlük megszabadulni: az asztma akár életre szóló nehézséget jelenthet.

Megelőzni az asztmát – de hogyan?

A hazai orvosok arról számolnak be, hogy igen gyakran mennek hozzájuk olyan krónikus vagy nehezen gyógyítható betegségekkel, melyek megfelelő fertőtlenítéssel könnyen elkerülhetők lettek volna. Ekkor ők már tehetetlenek: ha már kialakult a baj, nem mindig visszafordítható – az asztma esetén a teljes felépülés örökre csak ábránd marad.

Milyen légtisztító módszerek lehetségesek tehát, hogy megelőzzük vagy enyhítsük az asztma ijesztő tüneteit?

  • Az első hely, amit vizsgálat alá kell vetnünk, a gyerekszoba. Mivel a gyerek itt tölti idejének legnagyobb részét, kulcsfontosságú, mennyi baktériummal és porral érintkezik közben. Érdemes alaposan átvizsgálni, milyen környezetbe küldjük aludni a kisgyereket.
  • Nem szabad elhanyagolni a textíliákat. Az ágynemű, a székhuzatok mind tökéletes helyek a por és a baktériumok megtelepedéséhez. Ne sajnálja rá az időt, hogy ezeket rendszeresen fertőtlenítse! Ugyanez vonatkozik a padlószőnyegre: nem elég csupán felporszívózni. A kisebb porszemek ellen a porszívó tehetetlen, az asztma kialakulásához azonban épp elég nagyok.
  • Engedje be a napfényt! Egy jól megvilágított, napsütötte szoba nemcsak jó közérzetet biztosít, de a napsugarak kiváló légtisztítók és fertőtlenítők is. Elpusztítják a baktériumokat a felületről.
  • Rendszeresen tisztítsa a gyakran használt felületeket! Azonban vigyázzon: sok bolti vegyszer szintén inkább okozója, mint megelőzője az asztmának, agresszív hatóanyagai miatt.

Na de kinek van ideje minden nap porszívózni?

Hatalmas kihívás állandóan takarítani a munka mellett. Mindenre figyelni embert próbáló feladat, és amellett, hogy rengeteg energiát vesz el, a gyermeket is zavarhatja. Az asztmás kölyök sem veszi jó néven, ha az anyja folyamatosan ott takarít a birodalmában büdös vegyszerekkel, zajos gépekkel. Főleg ha ő is és Ön is tudja: az egészet pár nap múlva kezdheti elölről.

Létezik azonban olyan légtisztító szer, mely egyszerre ad választ minden problémára, ami a levegőben kering. Előzze meg a torokszorító betegségeket, és dőljön hátra nyugodtan, ehhez mindent megtudhat itt: asztma ellen légtisztító bevonat.

 

Akciós termékünk
NB2209 beltéri légtisz-
tító
Asztma és allergia ellen!
30%
Újdonság!
Nanotech-
nológiás csomag autók kezelésére!
Bevezető ár: 39.000 Ft
20%
Akciós termékünk
NB1206 100ml autóüveg bevonat
2 gépjármű teljes üvegfelületére!
10%
Betöltés...